El terme municipal de Felanitx està situat al sud-est de l’illa de Mallorca, i ocupa una extensió de 171’67 km², posicionant-se així com el quart municipi més extens de l’illa.

Confronta al sud amb el terme de Santanyí; a l’oest amb els de Campos i Porreres; pel nord amb els de Vilafranca i Manacor; i per l’est amb el mar Mediterrani.

L’orografia del terme està constituïda per una petita serra, que comença a Artà i va a morir al pla de Santanyí, assoleix majors alçades en el Puig de Sant Salvador (510 m.), Puig de s’Envestida (417 m.), sa Comuna (415 m.) o el Castell de Santueri (399 m.). Tot plegat determina que, dintre el terme, s’hi puguin distingir tres comarques naturals marcadament diferenciades: la marina (plana costanera), les serres de llevant i el pla (plana interior).

Com a nuclis de població interiors, a més de Felanitx, comptem amb: Cas Concos d’es Cavaller, Es Carritxó, S’Horta, Son Valls, Son Mesquida, Son Negre i Son Prohens. A més disposa de tres nuclis costaners: Portocolom (port natural dels més importants de l’Illa), Cala Ferrera i Cala Serena.

Felanitx i Portocolom es configuren com els dos nuclis principals de la població emparant a un gran nombre de residents i convertint-se en les zones de major densitat urbanística. La resta, són nuclis de reduïdes dimensions i poca població.

Alguns dels nuclis de població del municipi estan comunicats amb la Vila a través de carreteres rurals i de petita amplada com (Son Prohens, Son Negre, Son Valls, Son Mesquida). La resta compta amb l’accés a través de carreteres més amples  (S’Horta, Es Carritxó, Cala Ferrera/Cala Serena, Portocolom i Cas Concos).