Cloby Informàtica Mancor de la Vall Balears, Illes

Les Apps a Espanya

28/08/2016


Des de 2011, The App Date, que compta també amb la col·laboració de Correus , mooverang i Hailó , descriu un mapa de l'ús que els espanyols fem de les apps. Les dades presentades per The App Date mostren al llarg d'aquests 6 anys l'evolució dels usuaris espanyols respecte a aquesta tecnologia i entre ells destaca que ja hi ha 27,7 milions d'espanyols que fan servir les apps diàriament.

Aquest observatori de l'ús de les apps mostra com la nostra relació amb les aplicacions ha anat variant al llarg d'aquests anys. "Les dades ens demostren com en ser usuaris més madurs hem entrat de ple en el fenomen del app-commerce. És a dir, no només confiem en les aplicacions per comprar i fer transaccions sinó que ens sentim còmodes ia través d'elles consumim fins a tres vegades més ", assenyala Navarro.

Així, mentre que aquest any el nombre absolut d'apps descarregades pels espanyols és el mateix que l'any passat (3.8 milions d'apps al dia), la realitat és que el nombre de descàrregues descendeix atès que segueix augmentant la penetració de smartphones, que ja els fa servir un 81% de la població.

A més de ser més selectius a l'hora de descarregar-nos apps, som més fidels a una mica més d'una dotzena d'aplicacions. De mitjana només fem servir activament 14 aplicacions de les instal·lades en els nostres telèfons, és amb elles amb les que vam passar el 89% del temps que dediquem a l'ús dels nostres smartphones.

Com en anteriors estudis, l'informe de The App Date recull com els espanyols seguim sent més d'Android (84%) que d'iOS (12%) o altres sistemes operatius. El que comença a esborrar-se és la bretxa de gènere en l'ús d'aquesta tecnologia (homes 51%, dones 49%) i es manté la franja d'entre els 25 i 34 anys com la més "addicta" a l'ús d'apps. En aquest sentit la majoria de nosaltres fem servir les apps entre les 16 i les 17 hores i entre les 20 i les 21 hores i es mantenen els diumenges com els dies en què més apps ens descarreguem.

font; theappdate.es